Λουλούδια και ζιζάνια
Евгения Ульева
Детальніше

Σήμερα φύτεψα τριαντάφυλλα στον κήπο μου. Και σκεφτόμουν την ατέλεια μας.

Γιατί το δίδυμο ζιζάνιο εμφανίζεται πάντα κοντά σε ένα καλό φυτό; Πολύ παρόμοια: φύλλα, φρούτα, αλλά μόνο επιθετικά και άχρηστα. Γεμίζει γρήγορα ολόκληρο το χώρο, εκτοπίζοντας καλλιεργούμενα φυτά και όμορφα λουλούδια.

Έτσι, τα πάθη μας είναι πάντα σφυρηλατημένα κάτω από παρόμοιες αρετές: η απληστία προσπαθεί να μοιάζει με λογική λιτότητα, το άσωτο πάθος ντύνεται με τα ρούχα του ρομαντισμού, η υπερβολή προσποιείται ότι είναι γενναιοδωρία, η νευρωτική ενοχή κρύβεται κάτω από τη μάσκα της τύψης και ούτω καθεξής.

Πόσο προσεκτικά και προσεκτικά πρέπει να ξεριζώσετε τον κήπο της ψυχής σας, χωρίς να καταστρέψετε το καλό, χωρίζοντάς το προσεκτικά από τους παθιασμένους βλαστούς στην καρδιά μας. Αναγνωρίστε πού είναι το ένα και πού είναι το άλλο.

Πόση επιμέλεια και συλλογισμός με την προσευχή πρέπει να ληφθούν για να μην εκθέσουν εντελώς τα πάντα!

Μην καταστρέφετε τα ταλέντα σας, τα δώρα που έχει κάθε άτομο με τη χάρη του Θεού. Μάθετε να τα διακρίνετε στον εαυτό σας και να τα βάζετε στην υπηρεσία των άλλων.

Βοηθήστε τους γύρω σας: ευχαριστήστε τους πιο συχνά για την αγάπη που βλέπετε από αυτούς. Συμπληρώστε και επαινέστε, ζητήστε βοήθεια και πείτε τους τις αρετές και τα ταλέντα τους.

Τα παιδιά μας το χρειάζονται ιδιαίτερα. Κρίνουν τον εαυτό τους από τα σχόλιά μας. Και αν αυτό είναι συνεχής δυσαρέσκεια και κριτική, τότε τα ταλέντα τους μαραίνονται πριν προλάβουν να ανθίσουν και να καρποφορήσουν.

Καλλιεργήστε τον κήπο της ψυχής σας! Μην σπαταλάτε τη ζεστασιά και την ηλιοφάνεια της καρδιάς σας για τους γείτονές σας.

 

Το πρόγραμμα "ιδιωτική γνώμη" στο ραδιόφωνο "Βέρα": https://radiovera.ru/cvety-i-sornjaki.html